Ακαρνανικά Νέα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εξόρμηση στα Ακαρνανικά όρη.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ώρα 07:00΄ : Αναχώρηση από την πλατεία Ανδρούτσου για Βόνιτσα, όπου θα ξεναγηθούμε στη διαδραστική ψηφιακή έκθεση του Κάστρου.
https://www.efaaitl.gr/…/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF…/
Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο Θύρρειο και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο του χωριού, από όπου θα ξεκινήσει και η πορεία.
https://www.efaaitl.gr/…/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9…
Θύρρειο (426 μ.)-Κάτω Σωρός-Λόγγος-Πόρτες-Παρατηρητήριο-Πυραμίδα Σωρός (748 μ.)-Θύρρειο.

Η διαδρομή κινείται σε πυκνό δάσος με δρύες, πουρνάρια, ξεροπλατάνια, αριές, κουμαριές κ.λ.π. Θα ανεβούμε στην κορυφή του αρχαίου Θυρρείου, που είναι η πυραμίδα-Σωρός (τύμβος) και κατόπιν επιστρέφουμε στο χωριό για φαγητό.

(Παράκληση, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν φαγητό μετά την πορεία, να το δηλώσουν στους αρχηγούς, για να ενημερωθεί η ταβέρνα που θα μας φιλοξενήσει)
Ώρες πορείας: 4-5. Βαθμός Δυσκολίας: 1

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου (και όσοι έχουν κάνει αίτηση εγγραφής νέου μέλους έως και την ημέρα της εξόρμησης), μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τους αρχηγούς.
ΑΡΧΗΓΟΙ: Παλούκης Βασίλης (6944954155) και Παχής Αλέξανδρος (6979621293).