Ακαρνανικά Νέα

Στην 13η διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με επίκεντρο στην συζήτηση την  εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με το 10ετές πλάνο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, αντικαθιστώντας τον Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού  Νίκο Κοροβέση  λόγω αδιαθεσίας, δίνοντας βαρύτητα στις δράσεις του τουρισμού που  προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαΐμης μίλησε για τα έργα υποδομής που γίνονται αλλά και για τις ενέργειες που προωθούνται και αφορούν τα αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου καθώς επίσης ενημέρωσε σχετικά με το αεροδρόμιο Επιταλίου ότι βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης γενικής αεροπορίας. «Η ύπαρξη σύγχρονων αεροδρομίων είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι αεροπορικές μας συγκοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας, τόσο κοινωνικός για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού, όσο και οικονομικός για την προσέλκυση τουριστών στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ο κ. Κοροβέσης με γραπτή του δήλωση, λόγω αδυναμίας φυσικής παρουσίας, τόνισε ότι θα στηριχθεί κάθε ιδέα  που θα έχει στόχο την τουριστική και προβολή της Δυτικής Ελλάδος και κατ’ επέκταση της χώρας.

Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού με τη συνεργασία και των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Αττικής στην Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή- Eurovelo 8.