Ακαρνανικά Νέα

Έκτακτη σύσκεψη για τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και για την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και την διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορωνοϊού. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εχθρό που δεν έχουμε ακόμα νικήσει οριστικά και πρέπει να προσέχουμε γιατί έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι η παραμικρή χαλάρωση κοστίζει ακριβά. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μία ενδεχόμενη επαναφορά της περιοχής σε καθεστώς lockdown θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα, ειδικά σε αυτή την εποχή. Ζητάμε λοιπόν από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους. Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας και είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και σύντομα να έχουμε αποκλιμάκωση», υπογράμμισε η κ. Σαλμά.  

Στη σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ, έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας, Νίκος Νικολάου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Άρης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Άρης Τριβλής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Διευθυντής Υγιεινής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Χαϊδής.