Ακαρνανικά Νέα

Πέντε χιλιάδες λουλούδια στο Σύνταγμα, 3D mapping στο Δημαρχείο της Αθήνας, 800 σημαίες στην πόλη και άλλες πρωτοβουλίες από τον Δήμο.

Πέντε χιλιάδες λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία στην πλατεία Συντάγματος σε μια επιφάνεια 144 τ.μ. Οχτακόσιες σημαίες και 400 θυρεοί ντύνουν στα γαλανόλευκα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και τα συντριβάνια της πόλης. Το Δημαρχείο της Αθήνας τυλίγεται από την ελληνική σημαία με ένα εκπληκτικό 3D mappin.

Ξεχωριστό χρώμα αποκτά η Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Αθηναίων:

Στο Σύνταγμα:

Μία σύνθεση που δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του Δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση, που συμβολίζουν τους αγώνες και την πορεία του έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους, ενώ, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

Στα συντριβάνια

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζονται τα σιντριβάνια της πόλης που πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν, με αποκορύφωμα το πλέον συμβολικό σιντριβάνι της Αθήνας στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

Στο Δημαρχείο της Αθήνας

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, με ένα εκπληκτικό 3D mapping, τυλίγεται από την ελληνική σημαία και φωτίζεται από τη λάμψη των χρωμάτων της.

Προφυλάξεις για την δημόσια υγεία

Η πόλη προετοιμάζεται για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες, έχοντας φροντίσει για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

huffingtonpost.gr