Ακυρώθηκε ομόφωνα ως παράνομη και καταχρηστική η απόφαση του κ. Αποστολάκη Γεωργίου, από την επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ»προϋπολογισμού 4.435.000€ με την υπ’ αριθμόν 8/2022 απόφασή της.
Η μεγαλύτερη πρόταση κ. Αποστολάκη στο πρόγραμμα Τρίτσης ακυρώθηκε ως παράνομη, με την οποία είχε μείνει εκτός προτεραιότητας ο βιολογικός Μοναστηρακίου.
Η δημοτική μας ομάδα είχε επισημάνει στην οικονομική επιτροπή τις παρανομίες που είχαν πραγματοποιηθεί σε όλα τα στάδια του εν λόγω έργου, βοηθώντας ουσιαστικά στο να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, άλλα ο κ. Δήμαρχος ως δήθεν γνώστης του ΕΣΠΑ, προγράμματος Τρίτσης και λοιπών τομεακών προγραμμάτων, δεν εισάκουσε τις παρατηρήσεις μας με αποτέλεσμα να βάλει το έργο σε περιπέτειες.
Ενώ το έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά με την συμμετοχή 6 υποψήφιων ανάδοχων, με τον 1ο εξ αυτών να δίνει έκπτωση14%, η πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής επέλεξε να μην δώσει το έργο στον μειοδότη και να απευθυνθεί στον 2 μειοδοτη ο εξ αυτών με ποσοστό έκπτωσης 8,36% και ζημιά του ελληνικού δημοσίου 250.616€ και όφελος των υποψήφιων ανάδοχων.
Σύνηθες φαινόμενο της προεδρίας Αποστολάκη στην οικονομική επιτροπή είναι να καλεί για εξηγήσεις οποίον υποψήφιο ανάδοχο δεν του είναι αρεστός και να απευθύνεται στους υπολοίπους συμμετέχοντες.
Σε όλες αυτές τις παράνομες αποφάσεις είχε πάντα δίπλα του τον αναπληρωτή δήμαρχο κ . Βίτσα, ο οποίος υπερψήφιζε, ακόμα και τις απευθείας αναθέσεις ποσού 900.000€ (αποκατάσταση Οχθιών Παλαίρου με έκπτωση 4,00€ ολόκληρα ευρώ) από 900000 € σε 899996€ . Το έργο«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ – ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ»προϋπολογισμού 745.000€ και αυτό δόθηκε με απευθείας ανάθεση, με έκπτωση μόλις 2%, με προφανή ζημία του ελληνικού δημοσίου. Φυσικά εάν γίνονταν διαγωνισμός θα υπήρχε μεγάλο ποσοστό έκπτωσης … Αλλά ο κύριος Αποστολάκης ξορκίζει τους διαγωνισμούς κάθε φορά.
Οι δημότες από αύριο θα γνωρίζουν ποιος είναι ο υπόλογος αυτής της κατάστασης των αγροτικών δρόμων με τις επιδιώξεις του….

ΥΓ1:Μερικοι λέγανε ότι δεν θέλουμε να γίνει το έργο, ενώ καλούσαμε τον κ. δήμαρχο να προσαρμοστεί στην νομιμότητα και την διαφάνεια, με αποτέλεσμα να χαθούν ήδη 7 μήνες και βλέπουμε. Αλήθεια πως αισθάνονται σήμερα που κατηγορούσαν άδικα την αντιπολίτευση;
ΥΓ2: Άγιο και ανέγγιχτο το συμφέρον των εργολάβων στον Δημο Ακτιου Βονιτσας.