Ακαρνανικά Νέα

Αύριο Τετάρτη (16.03.2022) ή την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας. Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα υπάρξει «επιστροφή φόρου» για τα καύσιμα, δεν διέψευσε πως τα εισοδηματικά κριτήρια θα φτάσουν τις 30.000 ευρώ!

«Γίνεται κάθε προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να είναι ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια σε όλους τους κλάδους», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για το “καυτό” ζήτημα της ακρίβειας. Όσον αφορά στα καύσιμα, είπε ότι ο πολίτης θα πληρώνει μικρότερη τιμή από εκείνη της αντλίας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsit.gr.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, θα υπάρξει:

  1. Συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια
  2. Ενίσχυση οικονομική των πιο ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας
  3. Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. 

Ερωτηθείς αν τα εισοδηματικά κριτήρια θα φτάσουν στα 30.000€, ο Γιάννης Οικονόμου δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής” ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», προσέθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, περάσαμε και περνάμε μέσα από Συμπληγάδες, τα προβλήματα είναι μεγάλα για όλους, όμως οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες και πρέπει κάνοντας επεμβάσεις να στηρίξουμε πολίτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, χωρίς να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επιχειρούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στα επαγγελματικά, διότι και αυτός ο κόσμος που παράγει πιέζεται. Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας στην κριτική πως το κράτος λόγω της ανόδου στις τιμές των καυσίμων και των ευθέως ανάλογων φόρων έχει σημαντικά αυξημένα έσοδα από τις πωλήσεις καυσίμων, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως «ήδη, τα μέτρα είναι και πέρα από τα όρια, έχουμε προβεί σε έκτακτες επιδοτήσεις 2,5 δισ., έχουμε προχωρήσει σε μειώσεις φόρων βασισμένες σε μια συγκεκριμένη δημοσιονομική ισορροπία, που έχει ανατραπεί. Η κατάσταση είναι ασυνήθιστη και έχει ξεφύγει, δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου», προσθέτοντας ωστόσο πως θα πρέπει να υπολογίζονται και άλλες παράμετροι που αφορούν την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

NEWSIT.GR