Ακαρνανικά Νέα

Την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλε ο Αλέξης Γεωργούλης, κατόπιν καταγγελίας σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Αμεσα αντανακλαστικά από την Κουμουνδούρου, η οποία τον έθεσε εκτός κόμματος.

Την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπέβαλε ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, ενώ παράλληλα ζητά την άρση της ασυλίας του στο ευρωκοινοβούλιο, με την Κουμουνδούρου να τον θέτει εκτός κόμματος.

Σε μια λιτή ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Γεωργούλης αναφέρει ότι, αφορμή για το αίτημα παραίτησής του στάθηκε μια καταγγελία σε βάρος του, συκοφαντική όπως την χαρακτηρίζει, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβληθεί σε βάρος του καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου να ερευνούν τη σχετική υπόθεση.

Όπως ανέφερε το MEGA, όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία, ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, ενώ θεωρείται εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε ξαφνικά για την απόφαση του κ. Γεωργούλη και, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, κίνησε όλες τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Μέτσολα: Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές για άρση ασυλίας του Α.Γεωργούλη

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

news247