Ακαρνανικά Νέα

Μεγάλη φωτιά στο Δήμο Ακτιου Βόνιτσας.

Τη Παρασκευή 30 Ιουλίου η περιοχή μας δοκιμάστηκε από τεράστια πυρκαγιά ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, αλλά ούτε και τραυματισμός ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα , η Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη περιοχή του Θυρρείου και του Δρυμού του δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμος,Περιφέρεια, ήταν άμεση και στην περιοχή κατέφθασαν τόσο εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις.

Από εδάφους επιχείρησαν 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα .Από αέρος δύο ελικόπτερα, δυο canadair, δύο αεροσκάφη PZL, και το ρωσικό Beriev-200. Η φωτιά έφτασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή με κίνδυνο να απειληθουν σπίτια και ζωές στον Δρυμό και αμεσως ο Δήμος έδωσε εντολή και όλοι μαζί προχώρησαν σε μερική εκκένωση της κοινότητας Δρυμού.

Η εικόνα το πρωί του Σαββάτου ήταν βελτιωμένη και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο της πυρόσβεσης βοήθησε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση των ανέμων.

Σήμερα Κυριακή, η κατάσταση ειναι ελεγχόμενη και υπάρχουν κάποια τμήματα Πυροσβεστικης που σβήνουν τις μικρές εστίες σε συνεργασία με τον Δήμο και τους εθελοντές κατοίκους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Προσπαθήσαμε με ψυχραιμία να διαχειριστούμε την έκτακτη αυτή κατάσταση και καταφέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, να περιοριστούν οι ζημίες και να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και να μην τραυματιστεί κανείς.

Στις προσπάθειές μας στάθηκαν δίπλα μας, προσέτρεξαν και βοήθησαν πολλοί κι αισθάνομαι βαθειά την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς για ότι έκαναν, σε όποιο τομέα έδρασαν και ότι προσέφεραν. Ευχαριστώ τους κατοίκους της περιοχής που με τα μηχανημάτά τους όρμησαν μέσα στη φωτιά.

Ευχαριστώ για την άμεση επέμβαση και την βοήθεια που μας πρόσφεραν για το σβήσιμο της πυρκαγιάς την πυροσβεστική, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και την ΕΜΑΚ που υπέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό καθώς και την Περιφέρεια και προσωπικά τον Πριφερειάρχη κ. Φαρμάκη για το μεγάλο ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή που ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία και βοήθησε με τη σειρά του στη κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας.

Επίσης θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που εργάστηκε με φιλότιμο, τους τοπικούς συμβούλους και των δυο κοινοτήτων Θυρρειου και Δρυμού και τους συνεργάτες μου που απο τη πρώτη στιγμή ήταν παρόντες και όλοι μαζί δουλέψαμε για την θετική έκβαση της προσπάθειας περιορισμού της πυρκαγιάς.

Όλων η προσφορά ήταν σημαντική, καθοριστική και συγκινητική στην προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Εντός της εβδομάδας θα σας ενημερώσουμε για την καταγραφή των ζημιών για αποζημιώσεις απο τις αρμόδιες αρχές σε συνεργασία με τον Δήμο.”

Εκ του Δήμου