Ακαρνανικά Νέα

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων των Δ.Κ. Θυρίου και Μοναστηρακίου του δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και των διερχόμενων οδηγών που διανύουν το οδικό δίκτυο καρμανιόλα που ενώνει 2 δημοτικές κοινότητες αλλά και με την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα και Αμφιλοχία.

Πάρα τις διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Φαρμάκη σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Ελλάδας και του Π. Συμβούλου Μωραΐτη Νίκου που έφερε για πολλοστή φορά με επερωτήσεις και παρεμβάσεις (πατήστε στο σύνδεσμο 10/2021 , 5/2022 , 4/2023) στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο, στη συζήτηση της επερώτησης στις 24/04/2023 (πατήστε για ηχητικό) υπήρξε δέσμευση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Περάσανε μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα παραμένοντας η ίδια κατάσταση και η επικινδυνότητα του δρόμου για τροχαία ατυχήματα και για την φθορά των οχημάτων. Επιπλέον ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται και για την καθημερινή μεταφορά μαθητών από το χωριό Θύριο προς το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου και το Λύκειο Βόνιτσας, γεγονός που προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους γονείς τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ελλάδας καταγγέλλει αυτή την καθυστέρηση και όπως τόνισε και στη συζήτηση στο Π.Σ. καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση, γιατί μπορεί μπροστά στις εκλογές να γίνουν κάποια “μπαλώματα – πασαλείμματα”, που δεν θα λύνουν όμως το οξυμένο πρόβλημα.

Καλούμε τους κατοίκους να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η εγκατάλειψη της περιοχής, για την οποία υπάρχουν υπεύθυνοι, που έχουν ονοματεπώνυμο και είναι οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές (που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων), που με την πολιτική τους απαξιώνουν και καταδικάζουν σε μαρασμό και αυτή την περιοχή και σκορπάνε την φτώχεια και οδηγούν στο να ερημώνουν τα χωριά μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε στις 8 Οκτωβρίου την Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρεια, την μόνη γνήσια Λαϊκή Δύναμη που αντιπαλεύει με συνέπεια αυτές τις πολιτικές.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών Όχι για τα κέρδη των λίγων.