Ακαρνανικά Νέα

 Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καθώς εντοπίστηκαν 18 νέα, ενώ στην προηγούμενη καταγραφή ήταν 11. Συνολικά τα κρούσματα της επικίνδυνης μετάλλαξης είναι πλέον 29.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη αφορούσε ειδικά την Κρήτη, καθώς υπάρχει ανησυχία για την εξάπλωση της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε πως μετά τα κρούσματα θρόμβωσης που προκάλεσαν τα εμβόλια της Astrazeneca, καταγράφηκε απροθυμία στο νησί, με τους εμβολιασμούς να «πηγαίνουν πίσω». Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να «τρέξει» η ενημέρωση στην Κρήτη, ώστε να πειστούν όσοι φοβήθηκαν.

Ανήσυχος για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου παρίσταται στη Σύνοδο Κορυφής (την οποία απασχολεί έντονα το θέμα), τονίζοντας ότι «οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτησή του στο Facebook προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό.

Πηγή: iefimerida.gr