Ακαρνανικά Νέα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε μιαν ακόμα μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρώμη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, έφτασε πολύ κοντά και στο χρυσό μετάλλιο, αλλά τελικά την κορυφή κατέκτησε η Αντζέλικα Μόζερ.

Η Στεφανίδη έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αλλά και το αργυρό είναι αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς ο αγώνας ήταν δύσκολος και η μάχη για την κορυφή σκληρή.

Το άλμα που χάρισε στην Στεφανίδη την δεύτερη θέση ήταν στα 4.73 μ. και αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο για την σπουδαία αθλήτρια, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν επίσης το δωδέκατο συνολικά στην τεράστια καριέρα που έχει πραγματοποιήσει η Κατερίνα.

Η Στεφανίδη έδειξε από το ξεκίνημα του μεγάλου τελικού ότι ήταν σε καλή κατάσταση, καθώς τα άλματα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έδειχναν πως ήταν έτοιμη για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως η Στεφανίδη ήταν έτοιμη για να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αλλά τελικά η Μόζερ έκανε στο τέλος την διαφορά και κατάφερε να πάρει αυτή το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσει το μετάλλιο καθώς αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού και στο τέλος κατάφερε να νικήσει και τις ενοχλήσεις.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η Στεφανίδη έδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο άλμα επί κοντώ.

in.gr