Ακαρνανικά Νέα

Νέες ρυθμίσεις οφειλών για τις πληττόμενες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις και νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός των Οικονομικών, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει τους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε μια νέα ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021 που αφορά:

    Διεύρυνση αριθμού δόσεων από 24 άτοκες σε 36 (με πρώτη δόση τον Γενάρη του 22) και από 48 με χαμηλό επιτόκιο 2,5% σε 72

    Διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων για : ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές, που δημιουργήθηκαν.

    Για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στη πανδημία. Οι κατηγορίες οφειλετών είναι: επιχειρήσεις και ΕΛ. Επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το ΥΠΟΙΚ, (θα χρησιμοποιηθεί η λίστα του Απρίλη 20). Περιλαμβάνεται το 78% 1:23 των επιχειρήσεων και ελ. Επαγγελματιών της χώρας.

    Εργαζόμενοι που η σύμβασή τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Συνεργασία.

    Ιδιοκτήτες ακινήτων και άνεργοι το εν λόγω διάστημα είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

    Οι οφειλέτες που απώλεσαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής δύνανται να αναβιώσουν τη ρύθμιση με όλα τα ευεργετήματα με τη καταβολή της δόσης του Αυγούστου και οι δόσεις που δεν δόθηκαν μεταφέρονται στο τέλος ρύθμισης! Αφορά 134.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα και 299.195 φυσικά πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει όλοι μαζί μη ρυθμιζόμενα ληξιπρόθεσμα χρέη 22,4 δις ευρώ στη φορολογική διοίκηση.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει πω βρίσκεται σε εγρήγορση αφουγκράζεται τις ανάγκες κοινωνίας και λαμβάνει πρωτοβουλίες. Όλες οι προηγούμενες παρεμβάσεις καταδεικνύουν υπεύθυνη και κοινωνικά δίκαιη πολιτική μας», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr