Ακαρνανικά Νέα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τριών ανδρών που έχουν συλληφθεί για τους βιασμούς της 12χρονης στα Σεπόλια.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας με θύμα μια 12χρονη στα Σεπόλια

Πρόκειται για τους:

1. ΚΛΩΘΑΚΗ Ευθύμιο του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Αναστάσιο του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθέντα την 20-10-1989 στην Αθήνα

3. ΚΟΝΤΑΡΗ Νικόλαο του Ιωάννη και της Ζωής, γεννηθέντα την 5-11-1986 στον Πειραιά

Σε βάρος των δύο πρώτων ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, ενώ εναντίον του τρίτου άνδρα  ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζήτημα της δημοσιοποίησης των στοιχείων των τριών ανδρών είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός έχει ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων να δοθούν στη δημοσιότητα, υπό τον φόβο ότι μπορεί και άλλα παιδιά να έχουν πέσει θύματά τους.

Έτσι, πλέον έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες και των πέντε ανδρών που έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής για τη δυσώδη υπόθεση με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.

in.gr