Ακαρνανικά Νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΖΟΝ 2022-2023.

Μετά και το τέλος των υποχρεώσεων του τελευταίου αγωνιστικού τμήματος, μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μία χρονιά με τα πάνω της και τα κάτω της αλλά και με πάρα πολύ μπάσκετ.

Ανδρικό τμήμα

Το ανδρικό μας τμήμα φέτος ξεκίνησε την προσπάθειά του πολύ νωρίς, με στόχο την δημιουργία μιας αγωνιστικής ομάδας. Η νέα φιλοσοφία, ο μικρός μέσος όρος ηλικίας και η έλλειψη αγωνιστικής εμπειρίας των νεαρών παικτών της ομάδας, δημιούργησε την ανάγκη για σκληρή και συνεχή δουλειά στο γήπεδο, με τη διδασκαλία των βασικών του αθλήματος και την τακτική οργάνωση της ομάδας να είναι οι βασικοί μας στόχοι γι’ αυτή τη χρονιά.

Το Αντρικό μας τμήμα μετά από πολλά χρόνια αποτελείται από γηγενείς αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και ένα μικρό αριθμό πολύ αξιόλογων έμπειρων παικτών τόσο σε τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και σε νοοτροπία.

Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδιασμού μας, και η επένδυσή μας στους γηγενείς αθλητές, είχε ως αποτέλεσμα η αγωνιστική απόδοση της ομάδας μας να επιβεβαιώνεται με πολύ θετικά σχόλια από τους ανθρώπους του μπάσκετ, αλλά κύρια η εξέλιξη των νεαρών αθλητών της ομάδας να μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Παιδικό τμήμα

Το ηλικιακό κενό που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, δεν επέτρεψε την δημιουργία ανταγωνιστικής παιδικής ομάδας. Επιλέξαμε όμως να έχουμε παρουσία και στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ και αυτό για να ενσωματώσουμε στην αγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση εμπειριών, αρκετούς αθλητές μικρότερης ηλικίας που θα δημιουργήσουν την επόμενη παιδική ομάδα του συλλόγου μας.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές μας ήταν πολύ σημαντικές και θα αποτελέσουν την βάση δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής παιδικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Τμήμα αγοριών U-13

Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί και τον κεντρικό στόχο του σχεδιασμού μας. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνάρτηση με τους υψηλούς δείκτες συνέπειας, θέλησης και προόδου των νεαρών αθλητών από την αρχή της σεζόν έως και σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα να πρωταγωνιστήσουν και να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο τουρνουά της ΕΣΚΑΒΔΕ στο οποίο αγωνίστηκαν και να γεμίσουν αισιοδοξία τους ανθρώπους του συλλόγου διαπιστώνοντας το δημιουργικό μέλλον που διαφαίνεται.

Κορυφαία στιγμή του τμήματος, ήταν η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Απριλίου, όπου αγωνίστηκε κόντρα στα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΟΚ και του Άρη Θεσσαλονίκης.

Προαγωνιστικά τμήματα αγοριών και κοριτσιών:

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, πάνω από 30 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν στις προπονήσεις των συγκεκριμένων τμημάτων, με στόχο να γνωρίσουν τις αρετές του αθλήματος και τα βασικά στοιχεία της καλαθοσφαίρισης.

Συνοψίζοντας, η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όλους τους γονείς που εμπιστεύτηκαν το σύλλογο και τους προπονητές μας για ακόμη μια χρονιά και στάθηκαν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν σε όλα τα τμήματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας (στους οποίους θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση) που στάθηκαν αρωγοί στο δύσκολο έργο μας προσφέροντας ο,τι μπορούσε ο καθένας από το υστέρημά του.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλο τον κόσμο, που στήριξε την προσπάθεια μας σε όλους τους αγώνες όλων των τμημάτων, είτε εντός είτε εκτός έδρας και αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη της ομάδας μας.

Ο Α.Ο.Βόνιτσας για πρώτη φορά στην ιστορία του χαράζει ένα διαφορετικό μπασκετικό μονοπάτι. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση απαιτεί υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα. Τα πρώτα δείγματα εφαρμογής της νέας φιλοσοφίας μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον των παιδιών μας και του συλλόγου μας.