Ακαρνανικά Νέα

Στο βίντεο καταγράφεται καρέ – καρέ η καταδίωξη από τους λιμενικούς, οι οποίοι μάλιστα έριξαν και προειδοποιητικές βολές για να σταματήσει το σκάφος

Βίντεο – ντοκουμέντο του Λιμενικού από την καταδίωξη των διακινητών παράτυπων μεταναστών, ανοιχτά της Λευκάδας το βράδυ της Τετάρτης, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η εν λόγω επιχείρηση σχετίζεται με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, με προορισμό την Ιταλία, με τη χρήση πλωτών μέσων, από την ΕΛΑΣ και με τη συμμετοχή του λιμενικού.

Το ταχύπλοο σκάφος της σπείρας απέπλευσε από το νησί του Ιουνίου την Τετάρτη με προορισμό την Ιταλία, ακολουθώντας το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ιταλία, μέσω Αθήνας και Λευκάδας.

Κατά την επιχείρηση των αρχών, ωστόσο, οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος παρακολουθούνταν από την Αστυνομία και λίγο μετά τον απόπλου, το ταχύπλοο καταδιώχθηκε από στελέχη του Λιμενικού που συνέδραμαν στην επιχείρηση.

Ο Ουκρανός χειριστής δεν συμμορφώθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει από τον κλοιό αυξάνοντας ταχύτητα. Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν βολές στις μηχανές του σκάφους θέτοντάς τις εκτός λειτουργίας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει, μάλιστα, ο χειριστής βούτηξε στη θάλασσα ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Πηγή: skai.gr/