Ακαρνανικά Νέα

Για 150.000 – 200.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr – Τι είπε για τους διασωληνωμένους και το Πάσχα στο χωριό

Τη διαφωνία του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια που χθες είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 27.000 εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τα κρούσματα που εντοπίζονται κάθε μέρα από τα τεστ τα οποία γίνονται πρέπει να τα πολλαπλασιάζουμε επί πέντε και έξι για να έχουμε την πραγματική εικόνα. «Δεν συμφωνώ με την μέθοδο που χρησιμοποιεί το υπουργείο Υγείας. Προφανώς μετράει με βάση τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος Απριλίου να δούμε ακόμη και 900 διασωληνωμένους. Σε σχέση με το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι είναι προτιμότερο να φύγουν από τα αστικά κέντρα οι πολίτες, παρά να συνωστίζονται σε διαμερίσματα στις γιορτές.

Την ίδια στιγμή όσον φορά την πρόταση της εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών που θα μπορούν να συμμετέχουν στις λειτουργείες είπε ότι «η εκκλησία από μόνη της θα πρέπει να δώσει την λύση και να μην ζητά τέτοιες αποφάσεις από την κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Με τρομάζουν οι μαζώξεις στην εκκλησία».