Ακαρνανικά Νέα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την εστίαση και πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά που επαναλειτουργούν λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και το άνοιγμα του τουρισμού.

Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στους καταστηματάρχες της εστίασης που διαμαρτύρονται, ότι άλλωστε δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου αν δεν είναι έτοιμος και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.

Πώς και πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης;

Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, προέταξε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα πολύ νωρίτερα από τις 3 Μαΐου ενώ εστίασε ιδιαίτερα και στο θέμα των εμβολιασμών, προτρέποντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, αποκάλυψε δε, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click-in-shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα το συζητήσει.

Πηγή: iefimerida.gr