Ακαρνανικά Νέα

Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με το αίτημα του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για την κατασκευή οδικού κόμβου στην θέση «Ζευγάρι».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αιτείται τροποποίηση της μελέτης του υπό κατασκευή άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» για την δημιουργία κόμβου στην θέση «Ζευγάρι», καθώς ο εν λόγω κόμβος θα διευκόλυνε την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια των Δημοτών της.

Αναλυτικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αιτείται τροποποίηση της μελέτης του υπό κατασκευή άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», με σκοπό την δημιουργία κόμβου στην θέση «Ζευγάρι».

Η δημιουργία ακόμα και ενός ημι-κόμβου στο ανωτέρω σημείο θα διευκόλυνε την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια των Δημοτών της, καθώς, ο εν λόγω θα διασταύρωνε τον ανωτέρω άξονα με τον υπό κατασκευή επαρχιακό δρόμο «Κατούνας – Λουτρακίου», στην θέση «Ζευγάρι».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να υιοθετήσετε και να υλοποιήσετε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, που αφορά σε κατασκευή οδικού κόμβου στην άνω αναφερόμενη γεωγραφική θέση, προς εξυπηρέτηση της ασφαλέστερης εξόδου και εισόδου στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των ντόπιων περιοίκων;»

agriniopress