Ακαρνανικά Νέα

«Μπορεί και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση» στο ζήτημα της συγχώνευσης τριών τμημάτων σε δύο εικοσιπενταμελή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

Η αναταραχή μεταξύ μαθητών και γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας λόγω της συγχώνευσης τριών τμημάτων σε δύο εικοσιπενταμελή, είναι ενδεικτική της άρνησης του Υπουργείου να προσλάβει έναν μίνιμουμ αναγκαίο αριθμό αναπληρωτών.

Λες και, αν το πράξει, θα καταρρεύσουν τα κονδύλια για την άμυνα της χώρας. Το πρόβλημα όμως στο 1ο Δημοτικό της Βόνιτσας θα μπορούσε να λυθεί και σε τοπικό επίπεδο, μέχρι το Υπουργείο να αντιληφθεί την αυτονόητη υποχρέωσή του, μέσα τις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι τραγελαφικό με 51 μαθητές να είναι υποχρεωτική η διάσπαση σε τρία τμήματα και με 50 να συμπτύσσονται σε δύο, επειδή σε μια άλλη τάξη προέκυψε κενό με την άδεια μιάς εγκύου εκπαιδευτικού.

Μπορεί άμεσα, και σε τοπικό επίπεδο, να δοθεί λύση, ώστε να σταματήσει η αναταραχή και η αναστάτωση στις τάξεις των μαθητών και των γονέων τους, που αναίτια δημιουργεί άσχημο κλίμα στην πόλη της Βόνιτσας.
Πηγή:Agriniopress