Ακαρνανικά Νέα

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ακολουθεί και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες επιτακτικές ανάγκες που προτάσσει η ενεργειακή κρίση , η οποία έχει προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια και τώρα , λόγω του πολέμου έχει ενταθεί.

Η δυσμενής, λοιπόν οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, ασκούν πίεση στην οικονομική κατάσταση και στη ρευστότητα των Δήμων, με συνέπεια σημαντικές διαφοροποιήσεις στην στρατηγική και στην επιχειρησιακή τους στόχευση.

Η εξοικονόμηση δαπανών αποτελεί βασική προτεραιότητα και ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας (Φωτισμός οδών και πλατειών – Κτιριακές Υποδομές). Η εξοικονόμηση ενέργειας παράλληλα με τη μείωση του ενεργειακού κόστους στον τομέα του Φωτισμού Οδών & Πλατειών, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και παράλληλα εκ των πυλώνων χρηματοδότησης (Ανταποδοτικά Tέλη) των Δήμων, πρέπει να έχει ταυτόχρονα στόχο τον εκσυγχρονισμό & την αναβάθμισή του. Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας , συνεπώς επιχειρεί , έτσι να επιτύχει τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών περιορίζοντας παράλληλα το κόστος διαβίωσης για τον δημότη.

Η αναβάθμιση της ποιότητας του Φωτισμού Οδών και Πλατειών (Φ.Ο.Π.) στοχεύει στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πρόγραμμα συσκότισης σε δημόσιους χώρους και μνημεία , γεγονός που θα οδηγήσει και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην εφαρμογή του , εφόσον χρειαστεί .

Οφείλουμε, λοιπόν όλοι από κοινού να τηρήσουμε τα μέτρα και να στραφούμε στην μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι η αλόγιστη χρήση της θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο Δήμο μας και συνάμα στους Δημότες μας. Θα οδηγηθούμε σε μείωση των θέσεων εργασίας , καθώς οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος θα ελαχιστοποιηθούν ,εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και απότοκος όλων αυτών θα είναι η δυσμενής οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μας.

Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε παραμένοντας κοντά στους Δημότες για ένα Καλύτερο Αύριο!