Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας προέβη στη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της κοινότητας Μοναστηρακίου, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των Δημοτών μας.

Συνοπτικά το φυσικό αντικείμενο του έργου περιείχε τις εξής εργασίες:

· Εργασίες καθαριότητας των δρόμων με την κοπή κλαδιών εκατέρωθεν του επαρχιακού δικτύου .

· Οδοστρωσίας, με τοπικές εξυγιάνσεις για αποκατάσταση καθιζήσεων και ενίσχυση εδαφικού υποβάθρου όπου απαιτείται.

· Ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα -κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους -επούλωση λάκκων και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Οι εργασίες διενεργήθηκαν στην είσοδο του χωριού, στην Παναγία Ρόμβου ,κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, καθώς και σε άλλα σημεία του χωριού.Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Μοναστηρακίου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

H πορεία μας ,προς τα έργα συνεχίζεται αδιάκοπα ,με εργατικότητα, συνεργασία και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις .Έχει γίνει, ήδη δημοπράτηση έργου για το τμήμα που θα ενώνει το Μοναστηράκι , με τα Σκλάβαινα και την Πάλαιρο, παρά το γεγονός ότι ΚΑΠΟΙΟΙ υπονομεύουν αυτές τις ενέργειες και προωθούν την ακύρωση του διαγωνισμού. Επιπροσθέτως δεν χρειάζεται να προτρέχουν ,διότι οι υποσχέσεις που έχουμε δώσει στους κατοίκους του Μοναστηρακίου θα εκπληρωθούν στο ακέραιο.Επιπλέον έπεται αρχές Σεπτεμβρίου η υλοποίηση του κομματιού που θα ενώνει το Μοναστηράκι με το Θύριο και την περιοχή της Γουργοβλής (εθνική οδός), από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Να τονιστεί, ότι το Μοναστηράκι αποτελεί έναν πολύ όμορφο προορισμό τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , όσο και κατά τους χειμερινούς ,έτσι στόχος μας είναι να καταστεί ως ένας τουριστικός προορισμός. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε ως Δημοτική Αρχή να διευκολύνουμε την πρόσβαση του κόσμου σε αυτό και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο.

Εμείς βρισκόμαστε πάντα κοντά στους Δημότες μας, προσπαθώντας να βελτιώσουμε και να διευκολύνουμε τη ζωή τους, σε όλα τα Δημοτικά μας διαμερίσματα. Ενστερνιζόμαστε τα βαθύτατα προβλήματα τους και βρίσκουμε λύσεις σε αυτά μέσω της εκπλήρωσης των υποσχέσεων που τους έχουμε δώσει και ακολουθώντας το προγραμματικό μας πλάνο. Αντιθέτως, οι Πολιτικοί μας Αντίπαλοι ήδη έχουν θορυβηθεί από τις επερχόμενες εκλογές ,οι οποίες ακόμη είναι πολύ μακριά και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις .Μην λησμονούν ,όμως ότι ο λαός έχει το γνώθι σαυτόν και στο τέλος θα μας κρίνει όλους !Ας μην προτρέχουν λοιπόν….

Δεν είναι τυχαίο ,άλλωστε που στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρούμαστε από τους πρώτους Δήμους σε αποτελεσματικότητα και υλοποίηση έργων, μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων που εξασφαλίζουμε παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ,λόγω της πανδημίας Covid 19, της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης εν μέσω πολέμου.

Δύναμη Πολιτών συνεχίζουμε ,σχεδιάζοντας μικρότερα, αλλά και μεγαλύτερα Έργα ,παίρνοντας έμπνευση από τους Πολίτες μας! Οι αλλαγές μας χαρακτηρίζουν και είναι αρωγός σε όλη την πορεία μας ως Δημοτική Αρχή!