Ακαρνανικά Νέα

Διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του VonKarmanInstitute πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 14.00.

H εκδήλωση απευθυνόταν σε αποφοίτους/φοιτητέςμε σκοπό την πληροφόρηση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα σύντομα προγράμματα διάρκειας 2-6 μηνών που προσφέρονται από το VonKarmanInstitute με την αρωγή της ΠΔΕ.

Η εκδήλωση ήταν σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίωνας Ζαΐμης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η αντιπροσώπευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε θέματα Ελληνικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος του VonKarmanInstituteforFluidMechanics (VKI), το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός, ο οποίος ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης και της προώθησης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την οικονομική στήριξη Ελλήνων μεταπτυχιακών ή διδακτορικών υποτρόφων εισαχθέντων στο VKI αιτούντων με παροχή υποτροφίας εκ μέρους του ινστιτούτου, διάρκειας ενός έτους, που θα καλύπτει τα δίδακτρα και θα παρέχει μηνιαίο επίδομα φιλοξενίας και σίτισης.

«Στόχος είναι κυρίως η στήριξη νέων ελλήνων ερευνητών με υποτροφίες, η σύσφιγξη των σχέσεων του VKI με ελληνικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και η εκατέρωθεν μεταφορά τεχνογνωσίας» δήλωσε ο Φ. Ζαΐμης και πρόσθεσε: «Ανοίγουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας με το τοπικό τεχνολογικό οικοσύστημα της περιοχής και την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καθηγητές του VKI καθώς και απόφοιτοι του Ινστιτούτου μεταξύ αυτών ο κ. Ηλίας Μπαλαράς, Καθηγητής  του «ΤheGeorgeWashingtonUniversity».