Ακαρνανικά Νέα

Διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους οικονομικών και παραγωγικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, είχε σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο.

Αντικείμενο των συσκέψεων, η εξέλιξη της πανδημίας και η ανάγκη αύξησης των εμβολιαστικών ρυθμών, προκειμένου η Αιτωλοακαρνανία να αποφύγει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομία της, αλλά και να αποφευχθεί ο περαιτέρω υγειονομικός κίνδυνος για τους πολίτες.

«Βλέπουμε ότι η πανδημία παρουσιάζει σαφή δείγματα αναζωπύρωσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ενώ ακόμα και οι ειδικοί που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για 4ο κύμα μέσα στο φθινόπωρο, τώρα το βλέπουν να έρχεται ολοταχώς, ακόμα και μέσα στην μέση του καλοκαιριού» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σαλμά, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των τοπικών παραγωγικών φορέων οφείλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για τον εμβολιασμό των μελών τους, αλλά και του συνόλου των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

«Είστε οι άνθρωποι που κατά κύριο λόγο έχετε υποστεί τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να μας ξανακλείσει, αλλά να την αντιμετωπίσουμε τώρα, όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Και ο μοναδικός τρόπος είναι τα εμβόλια. Εμβόλιο για εμάς και για τους συνανθρώπους μας, εμβόλιο για την υγεία μας και για τον τόπο μας… Μόνο έτσι θα πετύχουμε» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συναντώντας την ομόθυμη στάση των τοπικών φορέων που με αγωνία αντιμετωπίζουν το μέλλον και επεσήμαναν τη βούλησή τους να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην κοινή προσπάθεια ώστε η αύξηση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων να μετατρέψουν την Αιτωλοακαρνανία σε έναν τόπο ασφαλή για όλους. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου συμμετείχαν, ο Βασίλης Σπυρόπουλος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου), η Ελένη Φιλιπποπούλου (Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου), ο Άρης Τριβλής (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου), η Θεοδώρα Κουτσαγγελή (Διευθύντρια Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου), η Διονυσία Σαμαντά (Πρόεδρος Δ.Σ. Εργαστηρίου ΑμεΑ Παναγία Ελεούσα) και ο Μιλτιάδης Λιάπης (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας).

Στην αντίστοιχη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο συμμετείχαν, ο Παναγιώτης Τσιχριτζής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτ/νίας), ο Κωνσταντίνος Ναστούλης (Πρόεδρος Εστίασης Αγρινίου), ο Σωκράτης Κωστίκογλου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου), οι Παντελής Μούκας και Νίκος Τσεκούρας (Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας), ο Παντελής Παπαθανάσης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου), ο Νικόλαος Πανταζόπουλος (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Εμπορίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας), ο Κωνσταντίνος Χαϊδής (Διευθυντής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και η Φωτεινή Βλάχου (Πρόεδρος Δ.Κ. Αγρινίου).