Ακαρνανικά Νέα

Ένοχος για τα κακουργήματα ο Μίχος, αθώα η μητέρα

Με χειροκροτήματα και δάκρια χαράς υποδέχτηκαν οι παριστάμενοι τη δικαστική απόφαση σε βάρος του Ηλία Μίχου, που είχε μετατρέψει σε εφιάλτη την ζωή της 12χρονης και της οικογένειας της.

Η ανήλικη επιζήσασα βιασμών, που είχε πέσει θύμα μαστροπείας και βιασμού τόσο από τον Μίχο όσο και από άλλους παιδοβιαστές, δικαιώθηκε.

Η αποφαση ήρθε σε πείσμα της εισαγγελικής πρότασης και έκρινε τον Μίχο ένοχο για βιασμό και όλα τα αδικήματα εκτός από εκείνο της εμπορίας ανθρώπων.

Δικάιωση της αλληλεγγύης και όλων εκείνων που στάθηκαν στο πλευρό της 12χρονης, πολεμώντας την απόπειρα συγκάλυψης

Μεταξύ του κόσμου, που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια, ήταν και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία στο άκουσμα της καταδίκης του Ηλία Μίχου και της αθώωσης της μητέρας της ανήλικης για το αδίκημα της μαστροπείας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

Η Μάγδα Φύσσα στην δίκη για την υπόθεση της μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι λοιποί βιαστές της 12χρονης, Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της Διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ οι 15 «πελάτες» κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία, ενώ 6 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

«Νίκη για την ελληνική δικαιοσύνη»

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου: «Η απόφαση είναι μια δικαίωση για την ανήλικη πρώτα από όλα και μια νίκη για την ελληνική δικαιοσύνη. Είμαστε πολύ συγκινημένοι και περιμένουμε να ακούσουμε τις ποινές».

Το κορίτσι περιμένει πλέον με πολλή χαρά να τη δει, καθώς της στερούνταν η επαφή μαζί της, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, σημειώνοντας ότι αξιοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι μάνα του αθώα και περιέγραφε με πληρέστατο τρόπο τον βιασμό από τον Μίχο… Θεωρούμε ότι θα γίνει μια επανεκκίνηση στη ζωή της» πρόσθεσε και έκανε λόγο για μια σημαντική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλα τα παιδιά που μπορεί να υφίστανται κάτι παρόμοιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι αποδείχτηκε αυτό που έλεγε η ανήλικη από την πρώτη στιγμή για την αθωότητά της.

Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα

Δίπλα στην μητέρα της 12χρονης, στάθηκαν σαν «βράχος» τα παιδιά της στον αγώνα της προς την δικαίωση. Για ακόμα μια φορά τα παιδιά της βρέθηκαν έξω από δικαστήριο με πανό «Μητέρα γερά ως την λευτεριά», ένα σύνθημα που σήκωναν ψηλά σε όλες τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, ζητώντας την ενοχή του Μίχου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών για την 12χρονη

Η μητέρα της ανήλικης μόλις άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που την έκρινε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο φώναζε συνθήματα και χειροκροτούσε. Η κατηγορούμενη κηρύχθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Το μόνο που μένει είναι, να επουλωθούν οι πληγές της 12χρονης.

in.gr