Ακαρνανικά Νέα

Ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας, ενημερώθηκε για την έμπρακτη στήριξη της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από τους μαθητές και μαθήτριες τις 3ης τάξης του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Κυρίας Όλγας Κουρεμένου.

Για τον λόγο αυτό και αποδεχτήκαμε σχετικό αίτημα του σχολείου να βοηθήσουμε στην υλοποίηση ενός project στα πλαίσια του νέου μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων”.

Το μέλος του Ομίλου για την Unesco Πρέβεζας Κυρία Αναστασία Κόρρου επισκέφτηκε τις τάξεις και μετά από μία σύντομη ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται, για την ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συνομίλησε με τους μαθητές σχετικά με την σημασία της ένταξης για την τοπική κοινωνία, τα προσδοκώμενα οφέλη, την ανάπτυξη του τόπου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Όμιλος με χαρά ενημερώθηκε για το σύνολο των δραστηριοτήτων των μαθητών, που αφορούν το θέμα και περιλαμβάνουν πρωτίστως την πληροφόρηση τους, φωτογραφικό υλικό, έργα ζωγραφικής, παζλ, έκθεση των εργασιών σε ταμπλό στον χώρο του σχολείου καθώς και συμμετοχή σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι μαθητές συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους δημιούργησαν ένα βίντεο, στο οποίο η Κυρία Κουρεμένου συνέθεσε την μουσική των τίτλων αρχής και τέλους και οι μαθητές επέλεξαν την μουσική υπόκρουση στα ενδιάμεσα μηνύματα.

Οι μαθητές και η υπεύθυνη καθηγήτρια τους στοχεύουν, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, να καταφέρουν με νέες δράσεις να αναδείξουν αυτόν τον πλούτο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Πρέβεζα.

Για τον Όμιλο έχει μεγάλη σημασία, ότι οι νέοι ενδιαφέρονται και ενημερώνονται για το θέμα της ένταξης, γιατί αυτοί έχουν το μέλλον μπροστά τους και θα ορίσουν την πορεία του τόπου μας.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας, την καθηγήτρια Κυρία Όλγα Κουρεμένου και τους μαθητές και μαθήτριες της 3ης τάξης του σχολείου και είμαστε κοντά τους για οποιαδήποτε συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη της Νικόπολης.