Ακαρνανικά Νέα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται 10 Ρομά εκ των οποίων οι τέσσερις την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ είχαν εισβάλει στο Μοναστήρι του Αγιου Δημητρίου στον Δρυμό ακινητοποιώντας την 71χρονη μοναχή και απειλώντας τη με μαχαίρι και άρπαξαν 3.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα αξίας.

Μέλη της οργανωμένης συμμορίας που είχε διαπράξει τουλάχιστον 30 διαρρήξεις σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα και την ληστεία με θύμα την καλόγρια στον Δρυμό, ήταν δέκα Ρομά, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι και μία γυναίκα.

Όλοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφαλείας Αγρινίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και η δράση τους έχει εξιχνιαστεί.

Η τελευταία διάρρηξη έγινε σε ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου στις 3.25΄ τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου.

Στο βίντεο από την κάμερα του καταστήματος, είχαν καταγραφεί πέντε κουκουλοφόροι να σπάζουν τις βιτρίνες, να αρπάζουν κοσμήματα ακόμη και όταν άρχισε να ηχεί ο συναγερμός και να εξαφανίζονται μέσα σε 50 δευτερόλεπτα.

Το πρωί της 27ης Απριλίου οι αστυνομικοί είχαν βρει δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε η σπείρα των διαρρηκτών. Το ένα, που είχε κλαπεί από τη Μεγάλη Χώρα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο νοσοκομείο Αγρινίου και το άλλο, που είχε κλαπεί από το Μεσολόγγι, εντοπίστηκε το ίδιο απόγευμα σε περιοχή του Δοκιμίου. Στα δυο οχήματα βρέθηκαν ίχνη που οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους.

Κάποιοι από τους δράστες συνελήφθησαν σε άλλη πόλη, όπου προγραμμάτιζαν να κάνουν νέες διαρρήξεις. Σε βάρος των δέκα συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, των ληστειών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.