Ακαρνανικά Νέα

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου , οργάνωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 εθελοντικό καθαρισμό, στο λιμάνι της Βόνιτσας, που αποτελεί για τον τόπο μας, πραγματικό στολίδι με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Με την ενεργή συμμετοχή τοπικής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας-μέλους της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιείται στην περιοχή και την βοήθεια καταδυτικής ομάδας , ανασύρθηκαν από τον βυθό του λιμανιού πλαστικά, διάφορα αντικείμενα αλλά και απορρίμματα, βελτιώνοντας σημαντικά την κατάσταση του.

Στο λιμάνι παρευρέθηκε, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος χαιρέτησε την δράση και ευχαρίστησε την ΕΛΟΠΥ για την ευγενική της χορηγία.

Η κ. Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας δήλωσε : « Καθαρά και όμορφα λιμάνια, σημαίνει προσέλκυση επισκεπτών και αύξηση της δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Για την ΕΛΟΠΥ, η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που βαδίζουν μαζί και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του του ΑΕΠ της χώρας μας.».

Η ΕΛΟΠΥ έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης που περιλαμβάνει δράσεις καθαρισμού λιμανιών και βυθών ανά την Ελλάδα, κυρίως σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της, καθώς και την πρόσφορά φρέσκων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, μέσω της συνεργασίας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνικά Παντοπωλεία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ