Ακαρνανικά Νέα

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με τον αρχηγό των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 να θριαμβεύει εξασφαλίζοντας 66 ψήφους επί συνόλου 68. Ποιοι εκλέγονται στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκτός όλοι οι υποψήφιοι διεθνείς του 2004.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ, η οποία έβγαλε το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ο διάδοχος του Βαγγέλη Γραμμένου είναι πανηγυρικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος θριάμβευσε εξασφαλίζοντας 66 στις 68 ψήφους.

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί έχοντας τη στήριξη των περισσότερων Ενώσεων, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη μέσα από τη διαδικασία, αφού τον ψήφισαν σχεδόν όλοι (να τονιστεί ότι δεν ψήφισε η ΕΠΣ Σάμου).

Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Κωνσταντίνος Νίκας, απέσυρε την υποψηφιότητά του, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στον Ζαγοράκη.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποτελεί μια οικουμενική επιλογή, ο οποίος τυγχάνει της εμπιστοσύνης και του Big-4, ενώ θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά του είχε χαιρετίσει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Εξάλλου, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν εκλέγεται κανένας από τους διεθνείς το 2004 που έθεσαν υποψηφιότητα, συγκεντρώνοντας μάλιστα χαμηλό αριθμό ψήφων και ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Ανατολάκη, Άγγελο Χαριστέα και Παντελή Καφέ.