Ακαρνανικά Νέα

Τις ευρείες και ποικίλης μορφής τεχνικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας  επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης συνοδευόμενος από την επιστημονική του συνεργάτιδα Βιβή Λαγού και τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Κιτσοπάνο. Εργασίες ασφαλτόστρωσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης και καθαρισμού σε πρανή δρόμων για την προστασία των διερχομένων οχημάτων εξελίσσονται σε μια περιοχή η οποία παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.

«Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι κάθε γωνία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο. Με τις πράξεις μας βάζουμε τέρμα στην εγκατάλειψη του Βάλτου και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Έργα τα οποία είναι απαραίτητα για την περιοχή δεν είχαν πραγματοποιηθεί επί δεκαετίες και οι συμπατριώτες μας το μόνο που βίωναν ήταν κενές υποσχέσεις και εγκατάλειψη. Αυτό πλέον έχει αλλάξει», σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στην περιοχή του Θυάμου πραγματοποιούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα σημεία εργασιών παρόντα ήταν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Τα συνεργεία του αναδόχου υλοποιούν με συνέπεια τα προβλεπόμενα από τις μελέτες ώστε να λυθεί ένα από τα προβλήματα τόσο του Θυάμου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο καθαρισμός που γίνεται στα πρανή του δρόμου και αφορά κυρίως στην απομάκρυνση των δέντρων που έχουν νεκρώσει εξαιτίας της προσβολής τους από μύκητα. Τα δέντρα αυτά αποτελούσαν δυνητικό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να καταρρεύσουν δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Η κοπή και απομάκρυνση των «άρρωστων» δέντρων θα συμβάλλει και στην προσπάθεια αναχαίτισης της ασθένειας η οποία δυστυχώς απειλεί τα πλατάνια σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες στην περιοχή του Εμπεσού, όπου παρόντες  κατά την επίσκεψη στο σημείο εργασιών ήταν οι Χριστόφορος Κουσιουρής (Δημοτικός Σύμβουλος) και  Κώστας  Αραπογιάννης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

«Η ασφάλεια των οδικών δικτύων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Και η ασφάλεια αυτή αφορά τόσο το οδόστρωμα όσο και την περιοχή πέριξ αυτού» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης που στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αμφιλοχία – Ποδογορά, μαζί με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων. Συνολικά σε περίπου τρία χιλιόμετρα του δρόμου θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας.

Οι δράσεις αυτές της Περιφέρειας στην περιοχή του Βάλτου αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις τρεις Περιφέρειες Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών στην πράξη προς όφελος των κατοίκων, αλλά των επισκεπτών.