Ακαρνανικά Νέα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά της covid-19. Σταδιακά το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα χτίζεται, μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση των νέων που έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο emvolio.gov.gr, οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ανέρχονται πλέον σε 1.768.771, ενώ συνολικά 3.121.419 άνθρωποι έχουν κάνει έστω και μία δόση.

Εδώ και λίγες ώρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα και για τα 4 εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson’s) για την ομάδα 40-44 ετών, με έγκυρες πηγές να λένε χθες στο iefimerida.gr ότι από την πρώτη στιγμή η κινητικότητα ήταν μεγάλη. Σημειώνεται ότι μέχρι χθες η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με Astrazenca.

Πότε απελευθερώνονται τα εμβόλια για τις ηλικίες 35-39

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως στο υπουργείο παρακολουθούν την εξέλιξη των ραντεβού στους πολίτες μεταξύ 40 και 44 ετών και τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσουν την απελευθέρωση των εμβολίων στην πλατφόρμα και για τις ηλικίες 35-39.

Με την σειρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε χθες στον ΑΝΤ1 ότι για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-35 η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με τη ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, ο προγραμματισμός θέλει την ενσωμάτωση και των ηλικιών 20-29 στην πλατφόρμα των εμβολίων μέσα στον Ιούνιο. Μιλώντας για το θέμα , ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό εφήβων

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων στη χώρα μας, όπως προανήγγειλε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης (ηλικιακής) ομάδας» ,τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους που συνέχισε πως «με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία».

Όπως δήλωσε ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας (18-29) δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Πηγή: iefimerida.gr