Ακαρνανικά Νέα

Ένα έργο το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της Πρέβεζας παίρνει πλέον οριστικά το «δρόμο» του.

Πρόκειται για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης, ένα έργο με πολλαπλή σημασία, για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου κατακύρωσε το διαγωνισμό του, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα € 15.252.000 και ανάδοχο την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΤΕΒΕ INTEPKAT».

O Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δήλωσή του ανέφερε ότι η πόλη της Πρέβεζας θα αποκτήσει σύγχρονη οδική είσοδο ενώ παράλληλα θα καταστεί δυνατή η ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου.

“Η διαδικασία ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολη, καθώς απαιτούσε ειδικές μελέτες, απαλλοτριώσεις και αδειοδοτήσεις, αφού το έργο πρόκειται να εκτελεστεί σε περιοχή στην οποία έχει αποφασιστικό και βαρύνοντα λόγο η Αρχαιολογική Υπηρεσία, με επακόλουθο χρειάστηκε αρκετές φορές να εξετάσει και να εγκρίνει τις μελέτες το Κ.Α.Σ.” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Καχριμάνης χαρακτηρίζοντας αυτό ως το βασικό αίτιο καθυστέρησης.

Επίσης θύμισε για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Π.Ε Πρέβεζας αλλά και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνέβαλε αποφασιστικά για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του Προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Πηγή: kanalakinews.gr