Ακαρνανικά Νέα

Θέμα ημερών αποτελεί το «άνοιγμα» τριών τύπων εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 30 ετών.

Όπως έχει ήδη γράψει το iefimerida.gr, το ενδιαφέρον που δείχνουν οι νέοι για εμβολιασμό είναι πολύ μεγάλο, με τα πρώτα 50.000 ραντεβού για το εμβόλιο της Johnson & Johnson να «εξανεμίζονται» σε διάστημα λίγων ωρών. Για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο 65.000 νέοι, ενώ πολύ περισσότεροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Γεωργαντάς επισημοποίησε ότι στο άμεσο διάστημα θα ανοίξουν τρεις τύποι εμβολίων για τους 18 έως 30 ετών. «Σε αυτή τη φάση περιμένουμε καινούριες παραλαβές του εμβολίου Johnson & Johnson, όμως σύντομα θα δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζονται οι έως 30 ετών με τρία εμβόλια» τόνισε. Ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 18 έως 30 ετών θα είναι αυτά της Johnson, της Pfizer και της Moderna -δηλαδή όλα, πλην του AstraZeneca.

Εμβόλιο: Τι ισχύει για όσους νόσησαν

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. «Με πολύ μεγάλη επιτυχία, από χθες το πρωί, εξελίσσεται το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού. Έχουν εκδοθεί 81.200 πιστοποιητικά μέχρι το βράδυ της Τρίτης» υπογράμμισε.

Μέχρι στιγμή, το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σε «επτά χώρες, μαζί με την Ελλάδα. Σύντομα αναμένουμε να προστεθούν και οι υπόλοιπες. Σε Ενωσιακό επίπεδο θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου», προσέθεσε. Καταλήγοντας, ο Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στον κανονισμό που θα ισχύσει για τους εμβολιασμούς και όλους όσοι νόσησαν από κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για τη δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Πηγή: iefimerida.gr