Ακαρνανικά Νέα

Σημαντικά θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης καθώς και ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων είχε την δυνατότητα να συζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Φσυικών Πόρων και Χορωταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης με στελέχη του ομίλου NESTLE και της εταιρείας νερού ΚΟΡΠΗ, στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.


Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά για τα προγράμματα περιβαλλοντικής πολιτικής και κυκλικής οικονομίας που υλοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με άλλους φορείς. Επιπλέον, ο κ. Δημητρογιάννης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε για τη διαδικασία άντλησης και εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και το θέμα των καταστροφών που έπληξαν την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, το τελευταίο διάστημα. Για το λόγο αυτό ο κ. Δημητρογιάννης ζήτησε από την εταιρεία ΚΟΡΠΗ, τη συνδρομή της για την κάλυψη αναγκών πόσιμου νερού σε περιοχές όπου δεν υφίσταται παροχή πόσιμου νερού λόγω καταστροφών των δικτύων. Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό και σύντομα πρόκειται να διατεθούν επαρκείς ποσότητες νερού σε 6 ορεινά χωριά της περιοχής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των επόμενων ημερών.


Μετά την συνάντηση, ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία ΚΟΡΠΗ και τον όμιλο NESTLE για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας να διατεθούν ποσότητες πόσιμου νερού σε πλημμυρόπληκτες περιοχές. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία σε δύσκολες συνθήκες, ώστε να στηρίζεται η τοπική ανάπτυξη αλλά και να δίδονται τα απαραίτητα κοινωνικά ανταποδοτικά, γιατί αυτό είναι μια από τις βάσεις της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης»’.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΝESTLE Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, ο Δ/ντης κατηγορίας νερού, Δημήτρης Χανιόγλου και ο Δ/ντης του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ, Νίκος Θαλασσινός.