Ακαρνανικά Νέα

Στην βόρεια πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας και στις περιοχές όπου η Δυτική Ελλάδα γειτνιάζει με τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, αλλά και Ηπείρου, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, πραγματοποιώντας αυτοψία σε έργα που εκτελούνται στην περιοχή ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους για την αντιμετώπιση προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τις εργασίες συντήρησης που έχουν ξεκινήσει στον οδικό άξονα Πετρώνα – Αλευράδα, συνολικού μήκους 4,5 χλμ, (κοντά στη λίμνη Κρεμαστών), ενώ αργότερα κινήθηκε προς τον Εμπεσό και τη Φλωριάδα όπου μάλιστα δεσμεύτηκε στους κατοίκους της περιοχής για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού άξονα προς το Κομπότι, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών προς την περιοχή της Άρτας.

«Στη Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β΄ κατηγορίας. Όλοι δικαιούνται ισότιμες δυνατότητες μετακίνησης και πρόσβασης, όλοι δικαιούνται οδική ασφάλεια και δυνατότητες ανάπτυξης στον τόπο τους. Ειδικά οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων περιοχών είναι αυτοί που βιώνουν τις πιο μεγάλες δυσκολίες και τις δικές τους ελπίδες οφείλουμε να στηρίξουμε και να επαληθεύσουμε» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή.

Αργότερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κινήθηκε προς τον Μύτικα όπου επισκέφθηκε τμήματα των εργολαβιών που εκτελούνται στον οδικό άξονα Αστακός – Άκτιο και οι οποίες εντάσσονται στη συνολική εργολαβία ύψους 4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των επαρχιακών οδικών αξόνων της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας.

«Οι δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό, ο οποίος τα επόμενα χρόνια είναι απολύτως βέβαιο πως θα εξελιχθούν σε έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας. Επενδύουμε στην ολοένα και μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών, επενδύοντας στον τόπο μας και στους πολίτες των περιοχών, καθώς η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και οικιστικό επίπεδο υψηλού επιπέδου» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται πως σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, σήμανσης, καθαρισμοί ερεισμάτων, εργασίες πρασίνου κ.α. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην περιοχή του Βάλτου έχουν εκτελεσθεί 83 χλμ διαγράμμισης, έχουν τοποθετηθεί 280 πινακίδες σήμανσης και έχουν τοποθετηθεί στηθαία ασφαλείας σε περισσότερα από 2,5 χλ,. Συνολικά πρόκειται για παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα της οδού, να καταστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στη σημερινή περιοδεία συνόδευσαν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, η βοηθός Περιφερειάρχη, Αγγελική Χαλιμούδρα και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Γιώργο Κατσούλα και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.