Ακαρνανικά Νέα

Το 2ο ΓΕΛ Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου 2021, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, με την ευκαιρία της επανέναρξης των μαθημάτων στα Λύκεια.

Παρουσία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιου Σαρδέλη και του Διευθυντή του σχολείου, Χρήστου Θεοδώρου και των εκπαιδευτικών του σχολείου, η κ. Σαλμά ευχήθηκε καλή επάνοδο των μαθητών και μαθητριών στις τάξεις και ιδιαίτερα στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, απηύθυνε ευχές για καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Ευχή και προσπάθεια όλων μας είναι τα σχολεία να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν. Αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους. Ο καθένας από εμάς ας γίνει μέρος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στο σχολείο και στην κοινωνία. Η δια ζώσης εκπαίδευση μέσα στην σχολική αίθουσα, όπως και γενικότερα η σχολική ζωή, δεν έχουν υποκατάστατα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σαλμά, προσθέτοντας ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας σε συνάρτηση με τα τεστ αυτοδιάγνωσης μπορούν να συμβάλλουν ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και το επόμενο διάστημα να ανοίξουν και τα σχολεία των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης.

«Είμαστε κοντά σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ό,τι χρειαστείτε, με κάθε δύναμη και δυνατότητα που διαθέτουμε. Είστε τα παιδιά μας, είστε το μέλλον, η αισιοδοξία και η ελπίδα μας. Όλοι περνάμε δύσκολα μέσα στην πανδημία, όλοι πρέπει να προσέχουμε, όλοι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με τα μέτρα προφύλαξης που υπάρχουν, ώστε να είμαστε όλοι καλά» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους σε αυτή την δύσκολη περίοδο. «Με συλλογική προσπάθεια θα ξεπεράσουμε την κρίση και με τη βοήθεια των εμβολιασμών, σύντομα θα βγούμε στο ξέφωτο» πρόσθεσε.