Ακαρνανικά Νέα

Τον χείμαρρο Σκα, στη Ναύπακτο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από  υπηρεσιακούς παράγοντες.  Εκεί συναντήθηκαν με τον εγκαταστημένο  εργολάβο από τον οποίο ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό των εργασιών και ειδικότερα για τρία σημεία τα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, τα σημεία όπου θα προχωρήσουν παρεμβάσεις είναι η Γέφυρα του Σκα η οποία εκτιμήθηκε ότι χρειάζεται άμεση ενίσχυση, αλλά και σε κοντινή απόσταση, στο τμήμα του δρόμου που έχει υποχωρήσει κι έχουν παρασυρθεί τα υπάρχοντα σαρζανετ. Επίσης σε κοντινό σημείο που υπάρχουν αναβαθμοί, στη Γέφυρα του Σκα επί της Περιμετρικής,  κρίθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν εργασίες στην κοίτη με πιθανή προσθήκη αναβαθμών, προκειμένου να ελαττωθεί η ορμή του νερού, για την προστασία της Γέφυρας.

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις στοχεύουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.