Ακαρνανικά Νέα

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνό υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τόσο σε σχέση με το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, όσο και σε δράσεις που αφορούν την αξιοποίηση θρησκευτικών και πνευματικών μνημείων.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον κ. Δαμασκηνό και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επαναδιατύπωση των προθέσεων για διαρκή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης,  ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας, ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Αιτωλίας & Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος και ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ, Χρήστος Μητρογιώργος.