Ακαρνανικά Νέα

Τον Ελληνοαυστραλό Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιο Σπύρου, υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στο γραφείο του στην Πάτρα, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλου.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τους δεσμούς φιλίας που διαχρονικά συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δυναμικό στοιχείο της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, δεδομένου ότι οι Έλληνες ομογενείς δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.


Ο Πρέσβης της Αυστραλίας θέλησε επίσης να ενημερωθεί για την οικονομία, τον πολιτισμό και στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας, υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί διεθνώς με την επικράτηση της πανδημίας. Και από τις δύο πλευρές εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ουσιαστική ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.


Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Αυστραλίας για το ενδιαφέρον του για τη Δυτική Ελλάδα και τον ενημέρωσε για το γεγονός ότι και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία αποτυπώνονται στο Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο καταρτίστηκε από την Περιφέρεια με στόχο την προσέλκυση και προώθηση στρατηγικών επενδύσεων.


Επίσης, ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Πρέσβη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν τη τοιχογραφία που φιλοτεχνείται αυτή τη στιγμή στην οδό Κορίνθου 131, στα πλαίσια του ArtWalk Πάτρας και αποτελεί δημιουργία του Αυστραλού καλλιτέχνη, Guido Van Helten.