Ακαρνανικά Νέα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των μουσειακών υποδομών στην περιοχή αρμοδιότητας της, η Εφορεία υλοποίησε τα τελευταία δυο χρόνια εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Μουσείου, καθώς και συντήρησης των εκθεμάτων.

Πριν λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ Λ. Μενδώνη, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, η πρόταση της Εφορείας και της Δ/νσης Μελετών και Εκτέλεσης έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων για την επισκευή, επέκταση και επανέκθεση του υπάρχοντος Μουσείου, προκειμένου να εκτεθούν με νέα, σύγχρονη μουσειακή αντίληψη τα σημαντικότερα ευρήματα της βόρειας Ακαρνανίας.

Το Μουσείο Θυρρείου, όπως και οι υπόλοιποι Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία, θα λειτουργεί καθημερινά με ωράριο 8.30 π.μ.- 3.30 μμ., πλην Τρίτης και καθιερωμένων αργιών.

Υπενθυμίζεται ότι, θερινό διευρυμένο ωράριο ισχύει για τα Κάστρα Ναυπάκτου, Βόνιτσας και Αγίας Μαύρας Λευκάδας (με ωράριο 8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.)

Agrinionews