Ακαρνανικά Νέα

Στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, κατά την οποία επανεξελέγη Αντιπρόεδρος συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. Ο κ. Ζαΐμης συμμετείχε διαδικτυακά στη συνεδρίαση, που έγινε στη Σεβίλλη της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας  έγινε ο απολογισμός της διετίας και συζητήθηκαν διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Συγκεκριμένα, εξελέγη εκ νέου πρόεδρος ο Nello Musumeci, κυβερνήτης της Σικελίας και αντιπρόεδρος ο Φωκίων Ζαΐμης.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία που δημιούργησε η υγειονομική κρίση η επιτροπή κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δράση της αλλά και τα προγράμματα που φέρνουν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τα μέλη της.  Η Επιτροπή έχει πλέον ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών που σχετίζονται με την περιοχή σε διάφορους τομείς», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης, τονίζοντας τα εξής:

«Στην Γενική Συνέλευση της Δια μεσογειακής Επιτροπής στην Σεβίλλη της Ισπανίας δεν κατάφερα να παρευρεθώ, λόγω ταυτόχρονης παρουσίας μου στο συνέδριο RGC 2022 στην Πάτρα. Όμως, βρήκα τον χρόνο να συμμετάσχω μέσω τηλεδιάσκεψης στην γενική συνέλευση και τις εκλογές του νέου πολιτικού γραφείου. Πλέον, τόσο με την εμπειρία που αποκτούμε όσο και με το άνοιγμα των επαφών και συσκέψεων εργασίας για συγκεκριμένα έργα αλλά και πολιτικές η θέση αυτή έχει πλέον αυξημένη ευθύνη. Σε μια Ευρώπη που ταλανίζεται από εσωτερικές αμφισβητήσεις και προσπαθεί να βρει το χαμένο όραμα της ολοκλήρωσης, που έθεσαν με την ιδρυτική συνθήκη της Ρώμης οι κορυφαίοι εμπνευστές της, οι ευθύνες όλων όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη, σε σε περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη χωρίς περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες μας έχουμε αυξημένες ευθύνες».

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τα σχέδια δράσης των ομάδων εργασίας της επιτροπής, Εκλογή νέου προεδρείου, επανεκλογή ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: Στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR από την πλευρά τη Ελλάδας, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και η Περιφέρεια Αττικής ως αναπληρωματικό μέλος.