Ακαρνανικά Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε Αχαΐας και Ηλείας, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2020-2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, εντάχθηκαν για την Αχαΐα 200 αμπελοκαλλιεργητές, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση σε 1324 στρέμματα με συνολικό ποσό επιδότησης 2.206.000 ευρώ, ενώ για την Ηλεία 14 παραγωγοί με 84 στρέμματα και συνολική επιδότηση 120.000 ευρώ.

Διενεργήθηκαν οι αναγκαίοι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι και συντάχθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούμενων ωφελούμενων αμπελουργών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ήδη  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος υπέγραψε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο φάκελος πληρωμών βρίσκεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων για τους τελικούς ελέγχους, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.

 «Οι γεωτεχνικές υπηρεσίες μας με μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό πρόγραμμα για τον αμπελουργικό κλάδο της Περιφέρειας με πολλαπλά οικονομικά οφέλη, καθώς ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται οι αμπελώνες μας, ενώ ταυτόχρονα ωφελούνται άλλοι παραγωγικοί κλάδοι της περιοχής» δήλωσεο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκηςγια την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματοςκαι συνέχισε: «Είμαστε δίπλα στο δυναμικό αυτό κλάδο που παράγει εξαιρετικά προϊόντα. Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο τους, αλλά στηρίζουμε και τους οινοποιούς μας, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εφαρμόζει με επιτυχία πρόγραμμα διαφήμισης – προβολής τοπικών οίνων σε χώρες του εξωτερικού, έτσι ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί και να ανοίξουν νέοι εμπορικοί προορισμοί».

Τέλος, σύμφωνα με την πληροφόρηση του Υπουργείου, το πρόγραμμα αυτό θα συνεχίζεται και τα επόμενα έτη.