Ακαρνανικά Νέα

Τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 7ης Φεβρουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Ενορία της Βόνιτσας, αλλά και ολόκληρης της Αρχιερατικής Περιφέρειας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με σκοπό την αξιοποίηση και προβολή της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και τα Ιερά Παρεκκλήσια που βρίσκονται εντός της πόλεως και είχε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Ναού, πρωτοπρ. Χρήστο Βέττα, τον κ. Ζώη Παληογιάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την έρευνα, την καταγραφή και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βονίτσης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Παλαίρου προσκύνησε στο Καθολικό, ξεναγήθηκε στους χώρους της και είχε συνεργασία με την Γερόντισσα Μητροφανία για την διαχείριση και τα έργα ανακαίνισης της Ιεράς Μονής.