Ακαρνανικά Νέα

Σε δράση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία ζητά να συνδράμει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας,Γιώργο Τελώνη, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών,Νίκο Δένδια.
Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτετε στο χαρτοφυλάκιο σας αλλά και την ευαισθησία σας σε θέματα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, θα θέλαμε να συνδράμουμε στο δύσκολο έργο που επιτελείτε στη διάσωση και ασφαλή διαφυγή των Ελλήνων ομογενών από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και γενικότερα στον άμαχο πληθυσμό.

Η χώρα μας έχει προσφέρει στο παρελθόν παρόμοια ανθρωπιστική και νοσοκομειακή περίθαλψη με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2005 αναχώρησε ένα ελληνικό κρουαζιερόπλοιο με προορισμό τη Σρι Λανκα που χτυπήθηκε από το καταστροφικό τσουνάμι, μεταφέροντας τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και φαρμακευτικών ειδών καθώς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Με την επιτυχημένη παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, το πλοίο παρέμεινε στην περιοχή για 3 μήνες, όπου λειτούργησε ως νοσηλευτική μονάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι εφόσον υπάρχει συντονισμός από πλευράς σας και αρωγή από τον ιδιωτικό τομέα, θα ήταν μια ακόμη σημαντική βοήθεια στα θύματα αυτού του άδικου πολέμου.
Δηλώνουμε παρόντες και αρωγοί σας με όποιο τρόπο επιθυμείτε για την οργάνωση και αποστολή παρόμοιας εν πλω ανθρωπιστικής βοήθειας, εν παραδείγματι στο λιμάνι της Οδησσού, τόσο ως εκπρόσωποι των φορέων μας όσο και ως φυσικά πρόσωπα.

Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς προεξάρχοντάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών καθώς και οι τουριστικοί και ναυτιλιακοί πράκτορες θα πρέπει να συνδράμουν το έργο της κυβέρνησης στις δύσκολες αυτές στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία».