Ο κύριος Νωντας Νικάκης  κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Βόνιτσα, επεδίωξε να συναντήσει τον κύριο Μητσοτάκη προκειμένου να ανοίξει διάλογος με την Υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία συνόδευε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Βόνιτσα,  για να μπει στο τραπέζι  το θέμα του κάστρου της Βόνιτσας . 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και μάλιστα  με παρέμβαση κοινοβουλευτικών και ο κ. Νικάκης προσέφερε  ένα βιβλίο  των εκδόσεων της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ  σχετικά με την ιστορία του κάστρου αλλά και την παρακάτω επιστολή.

«ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
Πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλεως μας ήταν και είναι η αποκατάσταση του κάστρου της πόλεως μας. Θεωρείται ένα από τα ποιο καλοδιατηρημένα κάστρα της
 χώρας μας και άρχισε να κτίζεται από το 1100.  Ζητούμε να γίνει  πλήρης αναστήλωση των τειχών και των κτιρίων έτσι ώστε να  αποτελέσει ισχυρή βάση για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Το εμβληματικό κάστρο μας δεν πρέπει να μεταβληθεί σε  άμορφη μάζα ερειπίων πρέπει να προστατευτεί.

Διαβιβάσατε το αίτημα μας στην Υπουργό Πολιτισμού.
Σας ευχαριστούμε για την ιστορική επίσκεψη σας στην πόλη μας.» 

Από ότι πληροφορηθήκαμε  η Υπουργός Πολιτισμού έχει ήδη ενημερωθεί για την επιστολή και  σύντομα θα υπάρξει απάντηση για τι έχει γίνει  μέχρι σήμερα και τι προγραμματίζεται για το εγγύς μέλλον για το Κάστρο της Βόνιτσας.

Γύρω από τον κ Νικακη υπάρχουν τοπικές  προσωπικότητες των γραμμάτων που σκέπτονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες  σε πολιτικό επίπεδο  έτσι ώστε κάποτε το θέμα του κάστρου να λυθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”