Ακαρνανικά Νέα

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) χαιρετίζει την έκδοση νέας Υπουργικής απόφασης, υπό την αρμοδιότητα της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α., με την οποία αποκαθίσταται η αδικία στην μοριοδότηση των στρατιωτικών που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου.

Η σχετική ενημέρωση:

«H Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ),  με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα δικαίωσης, χαιρετίζουμε την έκδοση νέας Υπουργικής απόφασης, υπό την αρμοδιότητα της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α., με την οποία αποκαθίσταται η αδικία στην μοριοδότηση των στρατιωτικών που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου. Ένας σημαντικός στόχος που είχαμε θέσει στις αρχές του 2019 και μετά από μεγάλη προσπάθεια, μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή καταφέραμε την επίλυσή του, σταματώντας εδώ την αδικία που δέχονταν κατά τον προγραμματισμό των ετήσιων μεταθέσεων.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Ένωσης και συνεχίστηκε από το τωρινό, έχει να απαριθμήσει σειρά στοχευμένων επιστολών, αρκετές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, συνεργασίες με Βουλευτές για την ανάδειξη του θέματος στην ΒτΕ, συνεντεύξεις και δημοσιοποίηση του προβλήματος σε εφημερίδες, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Φέρνοντας στην μνήμη μας την πορεία επίλυσης του προβλήματος, αξίζει να θυμηθούμε ότι το πρώτο έγγραφο της ΕΣΠΕΑΙΤ, με αρ. πρωτ. 11/12-12-2019, ανέλυε την αδικία και για τα δύο στρατιωτικά Α/Δ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αγρινίου και Ακτίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πρώτη δικαίωση, στις αρχές του 2020, αφού διορθώθηκε η μοριοδότηση των στελεχών που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου (λαμβάνοντας τα ίδια μόρια με τους συναδέλφους στην 116Π.Μ., μιας και εκεί άνηκε πλέον το Φυλάκιο). Τώρα δικαιώνονται και οι συνάδελφοι στο Άκτιο με την ένταξη της νέας ονομασίας, Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION, στους σχετικούς πίνακες και μάλιστα στα ίδια επίπεδα που ήταν προγενέστερα της μετονομασίας.

Το Δ.Σ της ΕΣΠΕΑΙΤ ευχαριστεί δημοσίως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), που σε όλη αυτή την προσπάθεια μας παρείχε αμέριστη στήριξη – βοήθεια και βεβαίως τους Βουλευτές ΚΙΝΑΛ κ.κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο (Αιτωλοακαρνανία), Γκόγκα Χρήστο (Άρτα), Κεγκέρογλου Βασίλειο (ως Τομεάρχης Άμυνας), η στήριξη των οποίων ήταν συνεχείς και κομβική για την αποκατάσταση της αδικίας.

Αγαπητά μέλη,

γνωρίζουμε πολύ καλά τις τροποποιήσεις που έγιναν στο παράρτημα της παραμετροποίησης των κριτηρίων μεταθέσεων της Π.Α., λόγω της νέας Υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε, και σας ενημερώνουμε ότι για τις όποιες μεμονωμένες παρεκκλίσεις υπάρχουν, με βάση την γενική εικόνα που αφορά την ένταξη της νέας ονομασίας της Μονάδας, το ΔΣ θα επανέλθει με νέα επιστολή που θα στοχεύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ΕΣΠΕΑΙΤ είναι εδώ για όλους σας και προχωράμε μαζί, διότι τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά. Χρειάζεται εγρήγορση και εγγραφή όλων των στρατιωτικών στην Ένωση μας, ώστε να υπάρχει μία δυνατή, πειστική και αποτελεσματική φωνή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ. 

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας  

Χονδρογιάννης Βασίλειος                                  Λεμονιάς Απόστολος»