Ακαρνανικά Νέα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Coastal Heritage Network -CoHeN, του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V – A ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020, στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος, πραγματοποίησε με επιτυχία την Τρίτη, 31-10-2023 ενημερωτική συνάντηση με φορείς του τουρισμού, όπως τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς και δημοσιογράφους στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από την πλευρά της Υπηρεσίας για τα έργα αναστήλωσης και ανάδειξης που εκτελεί στα Κάστρα Ναυπάκτου και Βόνιτσας και στο Φρούριο Ακτίου, καθώς και για τη δημιουργία Μουσείου στο Κάστρο Ναυπάκτου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση για τις δυνατότητες ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των μνημείων με τη συνδρομή και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, μέσω των σπουδαίων Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων του νομού μας.

Ακολούθησε η ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο από την Διευθύντρια της Εφορείας Δρ Ολυμπία Βικάτου, , υπεύθυνη του έργου,  και κατόπιν η ομάδα επισκέφθηκε το Φρούριο Ακτίου και το Κάστρο Βόνιτσας, στο οποίο φιλοξενείται πλέον στο Κτήριο του Αλή Πασά ψηφιακή έκθεση, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος INTERREG V – A ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020.

Στην ψηφιακή έκθεση  παρουσιάζεται η  πλούσια και εξαιρετικής διατήρησης οχυρωματική αρχιτεκτονική της περιοχής μας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις αρχαιολόγους Φραγκούλα Γεώρμα , Βασιλική Τσαντήλα και την πολιτικό μηχανικό Ελένη Κατσούλη, μέλη της ομάδας επίβλεψης του έργου.