Ακαρνανικά Νέα

Πολλές καταστροφές άφησε πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ συνεχίζονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου.

Από χθες, Πέμπτη, αγνοείται στην Αμφιλοχία 29χρονος ψαράς, που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του Μενιδίου.

Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και πέντε ιδιωτικά σκάφη, ενώ για τις έρευνες «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέχρι στιγμής, δυστυχώς οι έρευνες δεν απέδωσαν αποτελέσματα.

Στα Ιωάννινα προβλήθηκαν σοβαρές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ έπεσαν πολλά δέντρα.

Στην Πρέβεζα, ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες από οργανωμένες παραλίες, ενώ καταστροφές υπέστησαν και αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε λόγο για καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν χάος, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Στην Άρτα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων αποκλείστηκε ο δρόμος προς το νοσοκομείο, λόγω πτώσης δέντρων. Τέντες και δέντρα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ζημιές έγιναν και σε αρκετές επιχειρήσεις. Για αρκετή ώρα έκλεισε και η Εθνική Οδός Πρέβεζας- Ιωαννίνων από πτώσεις δέντρων.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στα Τρίκαλα, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Δυνατή βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι έπληξαν και τη Μαγνησία το απόγευμα της Πέμπτης. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 15 περιπτώσεις για κοπές δένδρων στην Πορταριά, στο δρόμο προς Αγριά, στις Αλυκές και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου

Αλλά και στη Λάρισα προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές σε καταστήματα, λόγω της ξαφνικής καταιγίδας που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων και πεσμένα αντικείμενα.

lifo.gr