Ακαρνανικά Νέα

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Υγειονομικών Αχαΐας σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τρίτη Ηλικία – Αγαπώ Ζωή – Φροντίζω την Υγεία μου», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30.


Σκοπός της ημερίδας είναι η σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για την καταπολέμηση μύθων και φόβων γύρω από τον COVID-19 και τον εμβολιασμό, καθώς και σύγχρονες απόψεις για την Στοματική Υγεία. Παράλληλα θα απαντηθούν και ερωτήματα που τυχόν θα προκύψουν.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Στην Ελλάδα οι ηλικιωμένοι αριθμούν πάνω από το 20% του πληθυσμού, ενώ και ο αριθμός όσων ζουν μόνοι αυξάνεται συνεχώς. Με την αύξηση αυτή εμφανίζεται η ανάγκη για την προώθηση υγιούς γήρανσης, της οποίας σημαντικές προϋποθέσεις είναι η καλή υγεία και η αυτονομία. Αποτελεί λοιπόν υποχρέωση όλων μας, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην υλοποίηση καινοτόμων και αποτελεσματικών δράσεων. Για το λόγο αυτό με χαρά συμμετέχουμε στην υλοποίηση της ημερίδας αυτής που στόχο έχει μεταξύ των άλλων την σωστή ενημέρωση όλων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ειδικά σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες προκειμένου να θωρακιστούν υγειονομικά και να συνεχίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας (Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών 9) και θα προβληθεί διαδικτυακά, μέσω του YouTube. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα μεταδοθεί μέσω των τηλεοπτικών σταθμών SUPERBTV και ΛΥΧΝΟΣ TV, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί.