Ακαρνανικά Νέα

Γράφει ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος (ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) .

Έχω επισκεφθεί περισσότερα από τριάντα χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις του νομού μας το τελευταίο δίμηνο. Σπάνια βλέπεις φρεσκοβαμμένο σπίτι. Τα αυτοκίνητα είναι παλιά με λιωμένα λάστιχα. Οι τοίχοι είναι μουντζουρωμένοι με οπαδικά συνθήματα ή άλλες ανοησίες.

Ακόμη και οι πινακίδες κυκλοφορίας είναι βανδαλισμένες. Σημαίες κυματίζουν ξεθωριασμένες και ενίοτε σκισμένες. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες και έχουν σκουπίδια δεξιά και αριστερά.

Υποδομές, σχολεία και γήπεδα ρημάζουν ασυντήρητα. Τα χόρτα φτάνουν στο ένα μέτρο σε πλατείες και πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που δημιουργήθηκαν στη μέση του πουθενά μόνον και μόνον για να απορροφηθούν κονδύλια και να μοιραστούν κάποια χρήματα σε εργολάβους-πολιτικούς φίλους. Καμία πρόβλεψη για συντήρηση.

Παρατημένα από τη στιγμή της δημιουργίας τους. Η παραίτηση κυριαρχεί και στους ανθρώπους. Από εκεί ξεκινάει και μετά πάει στα άψυχα. Η απουσία ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο είναι εμφανέστατη στα πρόσωπα των πολιτών. Δικαιολογημένα, καθώς συνέβησαν πολλά.

Το συλλογικό μας ηθικό είναι συμπιεσμένο. Απουσία εμπιστοσύνης στις δυνατότητες μας ως λαός και ως Έθνος, απάθεια, ευερεθιστότητα, απελπισία, ακόμη και εθνική συρρίκνωση. Δεν γεννάμε. Με δείκτη γονιμότητας μικρότερο του 1,3 παιδιά ανά γυναίκα είμαστε στην χειρότερη δεκάδα παγκοσμίως ως προς την υπογεννητικότητα.

Πώς να φέρεις στον κόσμο το μέλλον όταν έχεις παραιτηθεί από το τώρα;
Πώς φθάσαμε από το «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» στο «Η Ελλάς παραιτηθείσα»;
Και πώς θα επιστρέψουμε στην Αιτωλοακαρνανία μας και την Ελλάδα μας που είχε ελπίδα και χαμόγελο ακόμη και όταν ήταν φτωχότερη;

Δεν έχω εύκολη απάντηση. Μακάρι να είχα. Γνωρίζω όμως ότι πρέπει να αρχίσουμε από το να αναγνωρίσουμε τα σημεία της παραίτησης και να πιστέψουμε ότι τόσο εμείς σε προσωπικό επίπεδο όσο και ο Τόπος και το Έθνος μας συλλογικά αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα.

Αυτός είναι ένας από τους στόχους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Να αποτελέσει την εστία αντίστασης στην παραίτηση. Να αποτελέσει την εστία της κοινής λογικής και του αυτονόητου διαδηλώνοντας την ανάγκη για Ελεύθερη Οικονομία, Ασφάλεια, Σύνορα, Πατρίδα και Οικογένεια σε έναν πολιτικό κόσμο που μοιάζει παράλογος.

*Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος είναι ιατρός, εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής νοσοκομειακής ιατρικής και είναι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (Τζήμερος-Κρανιδιώτης)