Ακαρνανικά Νέα

Από τη φωνή της αναγνωρίζεις το πάθος της για ό,τι κάνει, για όσα και ό,τι αντιπροσωπεύει, ως μία γυναίκα που πάλεψε για τα όνειρά της, με «οδηγό» τη δύναμη της θέλησής να κατακτήσει τον κόσμο μέσα από πολυάριθμες, ποικίλες εμπειρίες.

Η «δίψα» της να πετύχει αυτό που σε όλους μας στην αρχή της διαδρομής μας φαντάζει «αδύνατο», την έβγαλε από τη ζώνη ασφαλείας της, την «ταξίδεψε» από μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σε πάνω από 30 χώρες, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σύμμαχός της άλλη μία γυναίκα, η μητέρα της, ο δυναμισμός της την ενέπνευσε και πάντα την εμπνέει, όπως και η ίδια τώρα εμπνέει γυναίκες ανά τον πλανήτη να εδραιωθούν στον ολοένα και εξελισσόμενο κλάδο της Τεχνολογίας, που εξαρχής γνωρίσαμε ως ανδροκρατούμενο.

Για τη Γεωργία Μαντζανά όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψεις, να το νιώθεις και να εμπιστευτείς αυτή τη φωνή που μέσα σου, σου λέει να ακολουθήσεις ανεξερεύνητα μονοπάτια, που θα σε οδηγήσουν στους στόχους σου… Είναι άλλωστε μία high Tech Woman, το δικό μας παιδί, η Ελληνίδα που βραβεύτηκε ως γυναίκα πρότυπο στον τεχνολογικό κλάδο, ανάμεσα στις 100 καλύτερες του κόσμου, από τον Οργανισμό «WeAreTechWoman».

Το τηλεφώνημα

Της τηλεφώνησα Σάββατο βράδυ, το ρολόι έδειχνε 9 και ειλικρινά, ήταν μία τόσο ενδιαφέρουσα παρέα από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου, ούτε που κατάλαβα (ελπίζω κι εκείνη) για πότε πήγε σχεδόν περασμένες δέκα… Δεν ήταν δύσκολο να διακρίνω εξαρχής το ανήσυχο πνεύμα της, αυτό που σίγουρα την κάνει επιτυχημένη μέντορα. Η Γεωργία μεγάλωσε στη μικρή Βόνιτσα έχοντας μεγάλα όνειρα, που τα συνόδευε η ηγετική φιγούρα της οικογένειάς της, η μητέρα της.

Έδωσε στην ίδια και στις αδερφές της πνευματική, δημιουργική «πνοή», να «πετάξουν», να γίνουν ανεξάρτητες και να πάνε βήματα παρακάτω από όσα ορίζουν τα στερεότυπα. Μόνη της, ο σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της «έφυγε», όταν η Γεωργία ήταν ακόμη σε πολύ πολύ μικρή ηλικία. «Η μητέρα μου ήταν και είναι το πρότυπό μου, μέσα από σκληρή δουλειά δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον για μας», τονίζει για να προσθέσει ότι «τάιζε» τα παιδιά με Παιδεία. «Νιώθω ηθικό χρέος να ενθαρρύνω τις γυναίκες μέσα από τη δουλειά μου και τις εμπειρίες μου, να εμπνεύσω τις νεότερες γενιές. Αν όταν ξεκινούσα, υπήρξε κάποιος να βοηθήσει ανάλογα κι εμένα, ενδεχομένως να είχα φτάσει νωρίτερα, όπου έχω φτάσει», μου εξομολογείται… και λέω «εξομολογείται» γιατί οι λέξεις έχουν τη σημασία τους, τα λόγια της έχουν «φόντο» την αλήθεια και μόνο αν ξέρεις την αλήθεια σου, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο από τη ζωή σου, για να ωθήσεις και τους άλλους να βρουν τη δική τους.

Το πάθος της…

Μέσα από πολλές «διαδρομές» και εξειδικευμένες σπουδές στο digital marketing, η Γεωργία ανακάλυψε το πάθος της για τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό στον κλάδο της Τεχνολογίας. Εργάζεται για τον δήμο του Χάβερινγκ του Λονδίνου ως Ανώτερη Σύμβουλος στην ομάδα Μετασχηματισμού και Ψηφιακού Χαρτοφυλακίου, που αφορά τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό υπηρεσιών και συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τους «γίγαντες» Google, Vodafone και Amazon. Επικεντρώνεται, δηλαδή, στην εμπειρία του χρήστη κατά την επαφή του με μία digital εφαρμογή.

Το «ταξίδι» της e-έμπνευσης

Στο άκουσμα και μόνο πως μία Ελληνίδα είναι μέσα στις 100 καλύτερες γυναίκες – μέντορες του κόσμου στον χώρο της Τεχνολογίας, ήθελα να μιλήσω μαζί της. Η συζήτησή μας εξελισσόταν βήμα – βήμα, όπως «σκαρφάλωσε» και η ίδια στις δικές της «κορυφές», όπως ακριβώς προοδεύει και ο κόσμος της Τεχνολογίας, αυτόν που η Γεωργία γνωρίζει πολύ καλά και μέσα από ένα μαγευτικό, διαδικτυακό «ταξίδι» με άλλους μέντορες, παρουσιάζει και μαθαίνει σε γυναίκες, που «τρέχουν» για να προλάβουν τα όνειρά τους… Γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι περισσότερες από Ινδία, Ασία. Χρησιμοποιώντας τα «όπλα» της Τεχνολογίας – επιβεβαιώσαμε κι εξακολουθούμε να επιβεβαιώνουμε τη δύναμή τους στα χρόνια πανδημίας, με έναν ολόκληρο πλανήτη «δέσμιο» του κορωνοϊού και την κοινωνική κι επαγγελματική ζωή μας «δέσμια» των παραλλαγών του – μέντορες του κλάδου από 40 χώρες συνδέονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και καθοδηγούν γυναίκες, που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους. Ενθαρρύνουν και στηρίζουν τη σταδιοδρομία τους, είναι σύμμαχοι στον αγώνα τους να ηγηθούν στον χώρο, τους δίνουν το έναυσμα για να ανέβουν στο βάθρο των δυνατοτήτων τους.

Αυτό κάνει η Γεωργία Μαντζανά, «μεγαλώνει» γυναίκες – ηγέτες! Τις εμπνέει και ταυτόχρονα εμπνέεται από τις δικές τους, επίσης, ξεχωριστές προσωπικότητες. Γι’ αυτό και βραβεύτηκε από τον Οργανισμό «WeAreTechWomen» τον Δεκέμβριο του 2021, ως η Ελληνίδα μέντορας που «πλάθει» ανερχόμενα ταλέντα! Ανάμεσα σε άλλες 100, η δική μας Γεωργία! «Έστω μία γυναίκα να εμπνευστεί, να της αγγίξεις την ψυχή και τα όνειρα», σημειώνει η Γεωργία και δίχως να συνεχίσει τη φράση της, αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ απολαμβάνει αυτό το «ταξίδι», πόσο πολύ το αγαπά, το μεράκι της, όπως λέμε οι Έλληνες.

«WeAreTechWomen»

Ιδρύθηκε το 2015 και εδώ και εφτά χρόνια βοηθά τις γυναίκες που εργάζονται στην τεχνολογία, να αναπτύξουν τις προοπτικές τους, να βελτιώσουν τη σταδιοδρομία τους μέσω των εκδηλώσεων, των συνεδρίων και των βραβείων τους και να εδραιωθούν στον χώρο τους.

Έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 40 πολυκλαδικούς εταιρικούς οργανισμούς, βοηθώντας τους να προσελκύσουν, να διατηρήσουν και να αναπτύξουν το γυναικείο τεχνολογικό ταλέντο τους. Παρέχει σε περισσότερες από 5.000 γυναίκες τις ευκαιρίες να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους μέσω των εκδηλώσεων και των συνεδρίων, καθώς και τονίζοντας τα επιτεύγματα 350 μελλοντικών ηγετών της τεχνολογίας μέσω των βραβείων TechWomen100, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο, στο πρώτο στάδιο γίνεται επιλογή των χιλιάδων αιτήσεων, στο δεύτερο στάδιο επιλέγονται οι 200 πρώτες γυναίκες και στο τρίτο, οι 100, οι οποίες και βραβεύονται. Το 2021 μέσα στις 100 ήταν και η Γεωργία, χρονιά κατά την οποία καταγράφτηκε αριθμός ρεκόρ ως προς τις αιτήσεις!

«Εσύ καθορίζεις τα βήματά σου»

Σε μία εποχή, όπου ο καθένας ψάχνει την ταυτότητά του, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις ιλιγγιώδεις αλλαγές της ανθρωπότητας, το μήνυμα της Γεωργίας ηχεί δυνατά: αυτοπεποίθηση, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα, αναπροσαρμογή. Αυτά είναι «όπλα» σου για την πορεία σου, την πορεία που εσύ επιλέγεις και καθορίζεις μέσα από βήματα, που «ωριμάζουν» με δύναμη και ψυχή!

πηγή : vradini.gr